Batiz felhívta egykori munkatársát, Gönczi Gábort, hogy miért terjeszt róla hazugságokat a TV2-n

Megosztás

Az RTL és a TV2 jelenleg a politikai megosztottság miatt nem is állhatnának távolabb egymástól. A kormánypárti támadógépezet egyik fontos eleme a TV2, amely sorra bukja a sajtópereket valótlanságok terjesztése miatt. Egyszer Batizt is megtalálták, éppen Gönczi olvasta be a “hírt”, amit aztán barátja számon is kért rajta, hogy mégis miért tette.

Batiz András és Gönczi Gábor valaha együtt dolgoztak az RTL-nél. Batizból aztán kormányszóvivő lett az MSZP-SZDSZ-kormány idején, Gönczi pedig a mai kormánypropaganda egyik legismertebb arca a TV2-n.

Batiz most a Partizánban beszélt arról, hogy amikor a Tények lejáratóanyagot készített a hvg.hu egyik újságírójáról, azt mondta Gönczinek: szerinte addig fogja ezt bírni, amíg nem kell olyasvalakiről beszélnie a műsorban, akit amúgy kedvel.

Hamarosan sor került erre is, amikor Batiz elmondása szerint róla terjesztettek hazugságot.

„A 2019-es önkormányzati választás után Karácsony főpolgármester úr felállította a stábját, és jöttek ezek, hogy kiket fog odavinni magával. És akkor jött ez, hogy Gyurcsány embereit, köztük engem is visz a Városházára. Fel se merült soha. (…) Hazugság volt.”

Állítása szerint ezután felhívta Gönczit, aki azzal védekezett, hogy „nem is mi írjuk ezeket, igazából a stúdióban látjuk először”. Batiz szerint „ha így van, akkor az a baj, ha meg nem így van, akkor az a baj”.

A Tényeknek most éppen Juhász Péter korábbi ellenzéki politikustól kellene tizenhatszor bocsánatot kérnie egy bírósági ítélet szerint, de még nem tette meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek